Брачният договор – най-голямата свобода, но и отговорност

Брачният договор – най-голямата свобода, но и отговорност

 
 
Човек и добре да живее все някога се жени “ - чували сте го, нали ? .... и живее още по-добре, ако преди това е сключил брачен договор.
Кога и защо трябва да се помисли за него ?
Договорът може да бъде сключен преди или по време на брака, като името му е „ брачен договор “, независимо от това кога е сключен.

Поводът да се помисли за него преди сключването на брак е, че хората не са статични. Приемете, че вие и вашият партньор ще се промените с течение на времето и че връзката ви ще трябва също да се промени, за да се приспособи към тези промени.
Никой не може да гарантира, че една връзка ще продължи цял живот, но има начини да увеличите шансовете за това – брачният договор е един от тях.
Казват, че най-добрите бракове са изградени върху работата в екип. А брачният договор е работа именно в екип не само защото се подписва от двамата партньори, а и защото сключвайки брачния договор, те договарят най-голямата си свобода, при това с чувство на отговорност.
Разковничето за сключване на брачен договор по време на брака се крие в баланса. Защото не е тайна, че щастливият брак се основава на баланса на интереси. А какъв по-чудесен балансьор от брачния договор, в който по елегантен начин интересите и на двамата партньори са разписани подробно.Дали има плюсове сключването на брачен договор ? О, да! И то не един.
Ето ви три:

          1.“Любовта няма нищо общо с това, което очакваш да получиш – общо има с това, което си готов да дадеш“ (Катрин Хепбърн) – когато двама души се обичат и уважават, брачният договор не бива да ги притеснява;

2.“приятелство след брака“ ;
възможност при евентуален развод партньорите да останат приятели – при (последваща) раздяла по-леко се разделя движими и недвижимо имущество, или се защитават други предварително засегнати клаузи в договора;

3.“брачен договор = почтеност“ - да запазиш свои постижения и да не посягаш на отсрещните.„Лош предвестник ли е брачният договор и има ли място сред услугите на сватбения агент юридическата консултация относно ползите от сключване на такъв ?“

 

Сватбеният ден – един от най-щастливите и мечтани дни в живота на всеки от нас.
Толкова емоции, чувства, очакване, надежди...
Подготовката му отнема време – понякога месеци, а дори и година. Трябва да се помисли и планират толкова много неща – идеалната булчинска рокля, обувките, букетът, прическата, гримът...облеклото на младоженеца...идеалното място, украсата, менюто, гостите...изборът на кумове, брачните обети.... Всичко трябва да бъде ИДЕАЛНО!
И как в цялата тази идилия се вписва мисълта за брачния договор (често разговорно наричан „предбрачен договор“) ?
Абсолютно никак! Защо? - може би от суеверие, или пък от незнание. Причини много и всякакви...
За мнозина само мисълта за брачният договор, камо ли неговото сключване преди брака, е лоша поличба и затова консултацията за него не се предлага като услуга от сватбените агенти.
Някога задавали ли сте си въпроса „Защо брачният договор е възприеман като „предвестник на развод“ ? Отговорът е простичък – защото липсва КУЛТУРА в тази насока.Създаването на такава култура е ПРОЦЕС, изискващ време. 
И да, пътят за този процес е неясен и рисков, изпълнен с множество съмнения и притеснения.
Има смисъл обаче да се опита!
Какво всъщност е бракът ? - това е емоционално обвързване, в чиято основа е личностното ДОВЕРИЕ.
Сключването на брачен договор е ОТГОВОРНОСТ, а в основата на отговорността е ДОВЕРИЕТО.
Тук мнозина ще направят скептична гримаса. Задайте си обаче честно въпроса „Крие ли риск сключването на брак?“ - ДА!
Крие ли риск сключването на брачен договор ? - НЕ!
Така както бъдещите младоженци се ДОВЕРЯВАТ на сватбените си агенти за подготовката на тяхната сватба, така и КУЛТУРАТА относно брачния договор МОЖЕ да се създаде от сватбените агенция БРИЛЯНТИН, предлагайки брачния договор като иновативна услуга, обогатявайки по този начин предлаганите от тях услуги.

Защото както Джордж Бърнард Шоу е казал: „Нищо, което си заслужава да притежаваш, не може да бъде постигнато без риск“, така и ПРОЦЕСА по създаването на КУЛТУРА относно брачния договор ще бъде успешен, ако вярваш, че го МОЖЕШ, а когато повярваш ЧЕ МОЖЕШ, СИ ИЗМИНАЛ ПОЛОВИНАТА ПЪТ ДО УСПЕХА.

 

Брилянтин предлага една нова и  иновативна услуга (консултация „за и „против“ брачния договор)


Брачният договор – за бедни или за богати ?

Думите „брачният договор е за двойки с неравностойни приходи и имоти“ ме провокираха да се замисля защо е това възприятие и същевременно ме вдъхновиха да споделя своите мисли по въпроса.
Всеки юрист ще ви консултира, че брачният договор урежда имуществените отношения между брачната двойка. Това обстоятелство обаче означава ли непременно, че финансово независимите съпрузи не сключват брачен договор ?Единствено страхът от загубата на финансово имущество ли е водещ за това ?
Честният отговор е: НЕ!, разбира се. Защото СТРАХЪТ е „ниска вибрация“, която богатите хора не познават. Те са богати, защото обгрижват своето богатство, като следят всичко в бизнеса и богатството им да е структурирано и в ред. Това е цяла КУЛТУРА на уважение към парите, която богатите хора познават добре и прилагат в живота си. Затова богатите брачни партньори, когато встъпват в брак, сключват помежду си основателно брачен договор.
За да си богат, освен късмет и находчивост, е нужна и ИНТЕЛИГЕНТНОСТ, с която да запазиш и увеличиш своето богатство. Ето защо интелигентният и богат човек не игнорира брачният договор, защото знае, че той е чудесен (и лесен) начин едновременно да запазиш и увеличиш своето богатство.ПЛЮСОВЕ

1.“приятелство след брака“ ;
възможност при евентуален развод партньорите да останат приятели – при (последваща) раздяла по-леко се разделя движими и недвижимо имущество, или се защитават други предварително засегнати клаузи в договора;

2.“брачен договор = почтеност“ - да запазиш свои постижения и да не посягаш на отсрещните;

3.“Любовта няма нищо общо с това, което очакваш да получиш – общо има с това, което си готов да дадеш“ (Катрин Хепбърн) – когато двама души се обичат и уважават, брачният договор не бива да ги притеснява .


МИНУСИ:

1.недоверие  (липса на доверие към партньора);

2.брак по сметка – брачният договор е за този, който е почти сигурен, че ще се разведе;

3.липса на любов.Брачен договор ?!
Леле, какъв ужас!!!
Ама ние се обичаме!!!
Брак и брачен договор, както и сватбена агенция, чието портфолио включва информация за  брачния  договор са несъвместими!
Дали?
На пръв поглед – може би ?
Всъщност обаче са взаимносвързани. Ето как:
Брачният договор = развод
        „Стоп“ - грешно клише, наложено в обществото поради липса на култура и недостатъчна информация по въпроса
Дали има разлика в чисто физическото им осъществяване ? - НЕ!, защото за сключването и на брак и на брачен договор, брачните двойки полагат д о б р о в о л н о подписите си.

Бракът е договор“ е част от мисълта на Бранислав Нушич, а аз бих продължила, че брачният договор е неговото естествено продължение, осигуряващо лукса на спокойствието в съвместния живот, а и след това.

Много хора прекарват повече време в организирането на сватбата, отколкото в планирането на брака“ (Зиг Зиглар)
Един от добрите начини да планираш брака си е да се информираш за плюсовете на брачния договор.
      Как ?
Обичайно би могъл да получиш такава информация от адвокат – това обаче отнема:
    * време в търсене на най-добрия, записване на час и ден за консултация
а също и
      * финанси – в повечето случаи таксуването е на час.
       Тогава ?
Ех, колко по-практично би било, ако Сватбената агенция, на която си се доверил да планира и организира твоята сватба, може да ти предложи и тази услуга ?   
  Възможно ли е?
Всичко е възможно, щом го повярваш
  Има и „по-различни“ Сватбени агенции...
Ако искаш твоята Сватбена агенция да е Уникална от конкурентите ти,
  Ако искаш  твоята Сватбена агенция да е по-различна за клиентите ти
Довери ми се
  и приеми да обогатиш своето портфолио с още една услуга – предоставяне на компетентна информация по брачни имуществени въпроси и по-конкретно за брачния договор.
Кои са ползите за теб, ако ми се довериш ? :
  ● нова услуга, с която обогатяваш представянето си (portfolio);
  ● уникална услуга, защото никой от твоите конкуренти още не се е сетил затова.


 
Отзиви от Клиенти Разгледай всичкИ ОТЗИВИ