СВАТБЕНИ ТЕНДЕНЦИИ 2022

СВАТБЕНИ ТЕНДЕНЦИИ 2022

АКТУАЛНИТЕ ТЕНДЕНЦИИ ПРЕЗ СЛЕДВАЩИЯ СВАТБЕН СЕЗОН

С много вдъхновение ние, от екипа на Сватбена агенция Брилянтин, сме съставили своите прогнози за това, кои тенденции ще са популярни през следващата година и какви новости се препоръчват в избора на цветови теми и стилове!

Това, което се наблюдава за предстоящия сватбен сезон е стремежът на младоженците към индивидуалност и неповторимост във всеки аспект на декорацията, затова днес ще Ви разкрием малка част от тенденциите за сезон 2022, в декорацията и цялостната тематика на едно сватбено тържество:

Сватби, вдъхновени от Бриджъртън – модата на аристократите

За тези от Вас, които не са гледали рекордната поредица на „Netflix”, Бриджъртън следва историята на Дафне Бриджъртън, елитен член на семейството, който търси любовта, докато се ориентира в конкурентния брачен пазар в Regency London. И сякаш сюжетът, базиран на сватбата, не е достатъчен, шоуто е изпълнено с вдъхновение от историческа архитектура и балдахинови тавани до грандиозни бални зали, украсени с пищни бели цветове.

Именно тук влиза и стила „cottagecore” – шаби шик дизайнерска тенденция, като от приказка, съсредоточена около идеалния пасторален живот от архитектурата на Англия. Представете си сватбени места с великолепни, разпръснати бални зали, съпоставени с причудливи, романтични цветя и декор, който говори за райската атмосфера на „cottagecore”.

Най-горещата сватбена тенденция през 2022 г. съчетава драматичната обстановка на Бриджъртън с романтиката и причудливостта на естетиката на „cottagecore”


           

Сватба на открито - градинска сватба 

Ситуацията в световен мащаб ни накара да обърнем поглед към природата и да я усетим, като свой дом по един доста своеобразен начин. Все повече младоженци предпочитат да направят сватбата си на открито - а единственият начин, по който днес може да се справим  с изпитание на изолация и задължителна дистанция.

 За подобна тематика на открито,  сватбите с шатри ще се окажат като сватбена тенденция за 2022 г.

Богата декорация от цветя и зеленина и мъждукащите светлинки, които са неизменна част от едно сватбено събитие ще пренесат младоженците и техните гости в света на романтичната атмосфера.

Емералд и злато

Виждаме зеленото навсякъде и очакваме тенденцията да бъде много актуална за сезон 2022 г.

Тъй като изумрудът и златото са толкова елегантни цветове, те правят красива комбинация, когато са съчетани заедно. Тази цветова схема е лесна за постигане със златни вази и свещници, в комбинация с много зеленина и цветя. Официални рокли за шаферките в изумруд ще бъдат чудесен контраст срещу бяла сватбена рокля, а цветът подхожда на всеки нюанс на кожата и цвета на косата. Друг чудесен начин да превърнете тази смарагдова и златна сватбена палитра във вашия ден е да смените приборите и инвентара за хранене със златни – тази лека промяна ще изглежда наистина въздействаща на Вашите гости.


Златни тонове

Златото е един от най-традиционните нюанси, но след години на заден план, цветът се възражда. Лора Мадокс, собственик на „Magnolia Celebrates” в Атланта, Джорджия, вижда тона навсякъде. Тя казва: "Златото е 100% в момента. Златни столове, златни прибори и чинии, златни покани и въобще златни акценти в цялостната декорация на сватбеното тържество.”

Оттенъкът се съчетава с всеки стил на сватба, независимо дали обожавате класически щрихи или модерен стил и има доста голям шанс да бъде най-красивото допълнение към Вашата цветова палитра.

Помислетесамо за възможностите! Златни сватбени торти, златни прибори за хранене, златни шаферски рокли — вярно е, златните детайли се вписват във всеки сватбен стил.

„Винтидж“ стил

Постоянната традиция на „нещо старо“ придобива нов живот. В резултат на това внасянето на единствена по рода си маса или „винтидж“ бар количка от 20-те години позволява на двойките да празнуват безпрецедентните времена, в които живеем, по начин, който им се струва личен и автентичен.

Докато копнеем за по-ярко съществуване без COVID, не можем да не изпитаме носталгия по добрите „стари дни“.

Ако искате да имате огледална топка на дансинга на вашата сватба, може би металната тенденция е за вас! Идеален за тези, които се интересуват от „винтидж“ стил и мислят за тема и цветове от 20 -те години. Изборът на метал било той злато, сребро, мед или платина е великолепен начин да добавите малко блясък към вашата сватба и може да се направи с малки, фини щрихи, включително метални столове, свещници с гланц и много аксесоари. Нашата препоръка е да се съобразите с избора и цвета на металите и да съчетавате максимум до две комбинации.

Земни и натурални, вдъхновени от природата палитри

Екипът на „Hayford & Rhodes” прогнозира натуралните палитри да бъдат тенденция  през 2022 г., които се съчетават перфектно с по-земни тонове.

Цветовете са по-земни, по-неутрални, с леки акценти на ярки тонове, напомнящи екзотични дестинации. Изтънчено възприемане на по-традиционните пастелни палитри, в съчетание със смесени тонове на нежно розово с кафе, карамел и копринена слонова кост, придава на празника една специфична атмосфера и топлина.

Като тенденция при сватбената декорация отново ще се откроява пампаска трева (Cortaderiaselloana). Тя ще бъде неизменна част от предстоящия сватбен сезон, като придава на празника една специфична БОХО атмосфера и топлина.

Романтичното синьо

Той може не само да създаде красива, морска и романтична обстановка, и също така предлага идеалната възможност на булката да включи и своето „нещо синьо“. Тъй като кралското синьо и сапфира изглежда стават все по-малко популярни сред булките и младоженците, то по-светлите сини тонове като зеленика, светло синьо и френско синьо изглежда набират популярност и ще се използват в декорацията на сватбите за 2022 г.

Класическото синьо се възприема, като цвят на спокойствието. Именно по – тази причина цвета е изключително подходящ за основен цвят на сватбите.

Тези от вас, които мечтаят за сватба на морският бряг, то определено това ще е най – подходящият цвят за вашата украса!

Топли и меки тонове в светло синьо и пудра

Светло синьото  и цвета пудра са наистина релаксираща цветова палитра, осигуряваща романтичен и успокояващ ефект. Съчетанието на тези два цвята заедно ще даде ярко и открито усещане на вашата сватба, което ще бъде идеално за пролетта и лятото! Уверете се, че получавате правилния цветен баланс, когато избирате светло синьо и пудра като сватбени цветове. Тази цветова схема би била идеална ако искате мястото ви да се откроява и вашите декорации да допълват това, което вече е там.

Нежни нюанси на лилаво

Лилавото е често срещан избор за сватби и лесно може да бъде постигнато с красиви цветя. Съчетанието на този цвят с люляк омекотява цветовата схема и ви позволява да се възползвате максимално от цветовата палитра на нюанси.

Лилавите сватбени идеи привлякоха нашия интерес, тъй като цветът си възвърна мястото като основен играч. Този богат, романтичен оттенък е достатъчно универсален, за да работи за всеки сезон или сватбен стил. Шаферки в официални лилави рокли са една от най-чаровните картини, на които може да попаднете.

Розово и червено

Наситено червено и светло розово се появиха в света на модата през последната година, така че не беше изненада, когато това перфектно съчетание започна да се появява и на много сватбени събития. Работейки в прекрасна комбинация, червено  и розово са двата цвята, които наистина се асоциират с „любов“ и ще внесат истинска романтика във Вашия сватбен стил. Помислете за розови божури за букетите с цветя, детайли от червени зрънца за сервиране на масата, розови и червени рокли за шаферки и торта от червено кадифе за гостите.

Много от младоженците се стремят да направят сватбения си ден по-различен и запомнящ се, именно затова добавените нюанси в сватбения ден стават все повече и по-различни.

Гледайки през погледа на 2022 година, сватбения сезон се очертава да бъде много атрактивен и разнообразен.

Снимки – Pinterest

Отзиви от Клиенти
Каквото и да кажа ще е малко!
Първо тук открих страхотен човек, с който съм разговаряла за какво ли не, в чиято компания ми е било винаги повече от приятно, който изтърпя всичките ми предсватбени вълнения, настроения, мрънкания, яхвания на метлата и какво ли още не - Силвия!!!
От името на цялото ни семейство, от сърце благодарим, че превърнаха празника на Евелина и Александър в магия. Благодарим Ви, че изслушахте с най - голямо внимание всичките ни въпроси и изисквания и с прецизност и професионализъм изпълнихте и най - дребния детайл. Прекрасен екип !!! Всички до един ! В момента, в който пристъпите в сватбения център, сърцето не би ви пуснало да излезете. И с право. Най-добрия избор, който може човек да направи. Изключително сме доволни и благодарни, защото благодарение на целия екип, всичко беше перфектно, до най-малкия детайл. Благодарим ви от сърце!
Разгледай всичкИ ОТЗИВИ